Competitie

Ongeveer de helft van onze leden speelt ook wedstrijden in competitieverband. Uiteraard staat plezier voorop, maar we hebben ook een gezonde dosis ambitie. Dat blijkt ook wel uit ons verleden waarin ons 1e jeugdteam kampioen in Landelijk A is geworden en het 1e seniorenteam Nederlands kampioen is geworden in 1994.

Iets recenter (2010) speelden zowel het eerste heren als damesteam in de Eredivisie. Uniek voor een dorpje met 3.000 inwoners. Op het ogenblik komen er 15 teams (8 senioren-, en 7 jeugdteams) in actie. Alle jeugdteams spelen op zaterdag, de thuiswedstrijden altijd 's middags, de uitwedstrijden kunnen 's morgens of 's middags zijn. De seniorenteams spelen thuis op vrijdagavond en de uitwedstrijden zijn afhankelijk van de wedstrijdavond van de tegenstander. Op dit moment speelt het 1e herenteam in de Noordelijke 1e divisie.

Als je ook competitie wilt gaan spelen, dan kan dit meestal niet direct. De Nederlandse tafeltennisbond organiseert twee competitierondes. De najaarscompetitie (van ongeveer september tot en met november) en de voorjaarscompetitie (van februari tot en met april). In mei worden de teamindelingen voor de najaarscompetitie gemaakt en in november voor de voorjaarscompetitie . Pas dan kun je in team worden ingedeeld. Opgave voor de competitie kun je doen bij de wedstrijdsecretarissen (zie http://www.ttvargus.nl/commissie-overzicht)