Vier Argus-jeugdleden in team Noord

De Jeugdcup is een tweedaags evenement op het nationaal sportcentrum Papendal, waarbij de acht NTTB afdelingen tegen elkaar uitkomen. Annelien, Daniëlle, Liecke en Thije zullen in het weekend van 2 en 3 juli de afdeling Noord vertegenwoordigen. De eerste drie komen uit in het meisjesteam, waarbij Pien (pupillen) en Anna (welpen) als reserve zijn genomineerd. Anna is lid van TTV Vries, ze komt volgend seizoen bij Argus competitie spelen.

Bij de jongens treedt Thije in de voetsporen van Maurice, die in 2014 eveneens als tweedejaars pupil werd ge­selecteerd. In de equipe ook Argus-trainer Matthias die de jongens welpen gaat coachen. Zowel de jongens als de meisjes werken deze maand met vier trainingsdagen naar het evenement toe. Eerst met een bredere selectie, de laatste twee trainingen alleen met het team. Tijdens die dagen ligt het accent vooral op teambuilding, het trainen van de dubbels en de af­­stemming met de coach.

Op Papendal wacht een zwaar programma. Op zaterdag worden in de kwalificatiepoule maar liefst drie volle­dige teamwedstrijden (drie tegen drie, plus dubbel) afgewerkt, waarna op zondag nog eens twee plaatsingswedstrijden volgen. Tussendoor is het voorbereiden, met het team evalueren, eten, even tijd voor ontspanning en slapen. We wensen iedereen veel succes en een heel leuk weekend.