Verslag halve finales NJM

Afgelopen zondag vonden de halve finales van de Nationale Jeugdmeerkampen (NJM) in Assen plaats.

Bij de jongens waren Jord van der Lichte (welpen) en Maurice Storteboom (pupillen) bij de beste 24 van ons land vertegenwoordigd. Na een dag vol boeiende partijen werd duidelijk wie er in de diverse klassen uiteindelijk naar de finale van de NJM in Panningen gaan.

Jord haalde zondag niet zijn gebruikelijke niveau. Hij wist van Mads Oomen te winnen (3-0) en eindigde met een zege als zesde. Alleen poulewinnaar Floris zur Mühlen was in drieën te sterk, alle andere partijen waren nipte nederlagen in vieren of vijven. Het was de vorm van de dag die uiteindelijk de doorslag gaf.

Ook Maurice was er een paar keer dicht bij, maar bleef aan het eind van de dag toch met lege handen. Hier was alleen poulewinnaar Pim van Schaik met 3-0 te sterk. Met wat meer alertheid en initiatief hadden er een paar verrassingen ingezeten. Voor Maurice was het een goede leerschool dat er in een hoger tempo wordt gespeeld.

Eerder hadden Pien Kamps, Daniëlle Storteboom en Liecke Greven zich bij de meisjes welpen weten te plaatsten voor de finale van het NJM in het Limburgse Panningen.

Nieuws: