Uitslagen senioren week 48

Argus  1  was al uitgespeeld, alle overige seniorenteams kwamen wel in actie deze week.

Appelscha 2 - Argus 2              4-6
In het mooie Appelscha had heren 2 4 punten nodig tegen medekampioenskandidaat Appelscha. De mannen lieten er geen gras over groeien en hadden om met oud-schaatser Jan Ykema te spreken een “pik-start”. Alle drie de enkelpartijen werden gewonnen. In het dubbel sloeg vervolgens nog even de spanning toe, maar in de daaropvolgende partij tussen Gert Storteboom en Johan Vogelzang kwam het helemaal goed. Een dikke 3-0 voor Gert en het kampioenschap in de Noordelijke 2e divisie was binnen. Gefeliciteerd Frank Schuur, Raymondo Bosch en Gert Storteboom!

DTTC 1 - Argus 3             8-2
Het derde moest naar Appingedam. Bij een 10-0 of 9-1 overwinning kon het 3e nog kampioen worden, bij iedere andere uitslag was de titel voor DTTC. De Damsters waren echter veel te sterk, zodat het pleit al snel beslecht was. DTTC gefeliciteerd met het kampioenschap! Voor Argus rest de 2e plaats in de 1e klasse. Thijs Groenevelt en Edwin Nieborg redden de eer deze keer. Kevin Langerak heeft het erg  druk met zijn nieuwe huis en dat heeft negatieve impact op zijn tafeltennis! Wellicht dat het na het  inwijdingsfeestje beter gaat.

Beukema 1 – Argus  4              3-7
In de bloedstollende strijd om het kampioenschap in de 2e klasse moest Argus op bezoek in Hoogezand bij Beukema. Ewold Hamminga en Cedric Oliva wonnen er elk 2. Bart Oliva bleef ongeslagen, helaas ging het dubbel wel verloren. Of het genoeg is voor de titel is de vraag, omdat concurrent Tornado ook met 7-3 won. Laatste genoemde moet nog 1 wedstrijd spelen aanstaande dinsdag. Bij een 7-3 of ruimere overwinning is Tornado kampioen en anders Argus.

Midstars 5 - Argus 5              5-5
In de derde klasse speelde het 5e een prima partij tegen de Middelstummers. Hans van Kampen Wieling en Linda Gorter wonnen elk 2. Loes Koning voegde hier 1 overwinning aan toe. Ondanks dit gelijkspel bleef het team wel laatste in de competitie en zullen ze het volgend jaar een niveau lager moeten proberen.

Argus 6
Dit team kwam maar liefst 2 keer in actie deze week. Twee keer met hetzelfde resultaat. 10-0 verlies. Oei, dat komt hard aan. In de eerste wedstrijd op dinsdag was het team gehandicapt (maar 2 spelers). Klaas Meints maakt zijn debuut in team 6, maar kwam bij zijn eerste optreden net als Robert Grutter niet tot winst. Op vrijdag moest het team uit naar de Groninger studenten van Idefix 2. Jeugdspeler Lars Nieborg, Ineke Scholtens en Klaas Meints kregen de oren gewassen, zoals dat zo mooi heet en gingen naar huis zoals ze gekomen waren, met lege handen. Dit team eindigde hiermee als 5e in de 4e klasse en zal een treetje moeten afdalen naar beneden. Dat biedt dan wel weer meer kans op een eventueel kampioenschap volgend seizoen. Altijd alles zonnig blijven inzien.