Uitslagen senioren week 47

Argus 1 - Avanti 1 4-6
Het eerste team ontving de kampioen uit Hazerswoude. Ondanks dat er wederom met een invaller (Bart Oliva) aangetreden moest worden zetten de mannen een knappe uitslag op het scorebord. Henk-Jan Wils was goed voor 2 overwinningen en Teun Bosveld voor 1. Samen werd ook het dubbel gewonnen. Bart kon helaas geen potten breken vanmiddag. Het eerste is hiermee gedegradeerd naar de 2e divisie, waar het volgend seizoen druk wordt met 3 Groninger clubs (Midstars, GTTC en Argus).

Argus 2 - Oldambt 1 8-2
Een mooie overwinning in de race om het kampioenschap. De Oldambtsters met oud-Argus speelster Cathry Hof in de gelederen werden met maar liefst 8-2 verslagen. Gert Storteboom bleef ongeslagen, Raymondo Bosch en Frank Schuur moesten ieder Cathry feliciteren. Aanstaande zaterdag speelt het 2e in Appelscha (om 17.00 uur) tegen de naaste concurrent. Bij een overwinning, een 5-5 gelijkspel of 6-4 verlies is het 2e team kampioen.

Argus 3 - Oldambt 3 9-1
De tegenstander was maar met 2 spelers, zodat het al van begin af aan een gelopen koers was. Alleen Thijs Groenevelt beet 1 keer in het stof. Er is nog een heel klein kansje op het kampioenschap, maar dan moeten er wel hele grote wonderen gebeuren.

Argus 4 - Tornado'74 1 3-7
Oh, oh, de mannen van het 4e. Er was al een stevige optie op het kampioenschap genomen enige weken geleden, maar voorlopig kunnen alle plannen weer even in de ijskast. De Ten Boersters waren vooral koelbloediger op de beslissende momenten. Het feest is nog niet definitief afgeblazen, maar de mannen hebben het niet meer geheel in eigen hand. Bart Oliva won er twee, Ewold Hamminga 1 en Peter Schultz jammer genoeg niets.

Argus 5 - Meteoor 2 0-10
Hans Van Kampen Wieling, Hans Poelman en Linda Gorter eindigden zoals ze ook begonnen waren: met 0 punten. Er was geen kruid gewassen tegen de Muntendammers. Hierdoor is dit team gedegradeerd uit de 3e klasse. Het voordeel daarvan is dat je het seizoen erna makkelijker kampioen kunt worden!

Argus 6 was vrij deze week.