Uitslagen Almere Nationale Jeugdmeerkampen

Zaterdag 6 december werden in Almere de kwart (en halve bij de meisjes welpen) finales gespeeld van de Nationale jeugdmeerkampen. Op ruim 60 tafels was dit in twee grote sportzalen in Almere een waar spektakel.

Na de afdelingsronde (Groningen en Drenthe en Friesland) hadden zich hiervoor van Argus de volgende spelers geplaatst:

Jongens junioren: Caspar van Rooijen
Jongens pupillen: Jord van der Lichte
Meisjes pupillen:  Daniëlle Storteboom en Pien Kamps
Meisjes welpen:   Roos Veen, Annelien Greydanus en Liecke Greven

De tegenstand bleek al weer een stuk sterker dan tijdens de afdelingsronde omdat de rest van Nederland er nu ook bij was. Eerste slachtoffer hiervan was Caspar van Rooijen die zich ineens omringd zag door ere en eerste divisie spelers en landelijk A en B spelers. Caspar ging strijdend ten onder (pakte bijna een potje), maar kwam tekort op snelheid en effectiviteit. Iets om aan te werken de komende maanden!

Bij de jongens pupillen verging het Jord van der Lichte iets beter. Hij won twee partijen en verloor er 3 en werd daarmee net uitgeschakeld voor de volgende ronde.

De meisjes pupillen hadden het ook zwaar, beiden deden in alle wedstrijden leuk mee, maar de tegenstanders bleken vaak net een maatje te groot. Beiden wisten 1 wedstrijd te winnen van de 5 en zijn daarmee ook uitgeschakeld.

Voor de meisjes welpen stond gelijk de halve finale op het programma. In drie poules konden de nummers 1 t/m 4 zich plaatsingen voor de finale in Panningen volgend jaar mei.
Roos Veen speelde voor het eerst mee op zo'n groot toernooi en deed dat uitstekend. Gecoacht door onze "stagiaire" Matthias Dul (waarvoor hartelijk dank Matthias!) wist ze van de 6 wedstrijden 3 te winnen, maar op onderling resultaat net niet genoeg voor de 4e plaats, maar wel zeer knap gedaan.

Annelien Greydanus wist in haar poule van de 5 wedstrijden er 3 te winnen en dat was precies genoeg voor plaatsing voor de finale. Ook Liecke Greven deed het in haar poule uitstekend, ze won al haar wedstrijden en werd dan ook eerste in haar poule.

Dus Liecke en Annelien kunnen vast een vakantiehuisje gaan boeken voor de finale in Panningen op 6 en 7 juni 2015.

Hartelijk gefeliciteerd meiden!!!!