Spannende ontknoping in laatste competitie ronde

Argus 1 nam het op in het vroege Drachten tegen Drachten 1 en moesten in ieder geval 5 punten halen om kampioen te worden in de Noordelijke divisie. Helaas begonnen de jongens met een 1-0 achterstand, maar toen ging de knop om en stoomden de jongens door naar een 1-5 voorsprong en was het kampioenschap een feit. Dit werd even uitbundig gevierd door de jongens maar hierna moest er nog wel verder gespeeld worden. Uit eindelijk werd het zelfs nog 1-9. De punten werden gescoord door Maurice Storteboom en Caspar van Rooijen ieder drie en Timon Strijbosch twee. Wij wensen de jongens al veel succes in de landelijk C competitie.

Argus 2 had een moeilijke opgave om nog kampioen te worden. In de tweede klasse moest er gewonnen worden met 7-3 tegen hun concurrent Assen 1. Al snel keken de jongens tegen een achterstand aan van 0-3 en wisten ze dat het er niet in zou zitten vandaag. Assen wist te winnen met 8-2. Alleen Scott van Kampen wist een potje te winnen en ook het dubbel was voor Argus.

Argus 3 speelde thuis tegen de Treffers 4, voor dit team stond er niet zoveel meer op het spel en konden gewoon lekker tafeltennissen. Zij wonnen met 7-3. Jord van der Lichte won zijn drie partijen, Gijs de Vries en Remco Bosma wonnen er ieder twee. Dit team eindigde als derde in de tweede klasse.

Argus 4 speelde uit tegen Vinkhuizen 1 en hadden ook nog uitzicht om kampioen te worden. Hiervoor moesten ze zelf goed spelen en waren ze ook nog een beetje afhankelijk van Argus team 5 die ook in de derde klasse speelt en tegen de concurrent Appelscha van Argus 4 moest spelen. In het begin ging het wat moeizaam en stonden ze zelfs achter met 3-1, maar toen begonnen ze er in te geloven en wist Argus 4 te winnen met 4-6. Mervin van Dijken won al zijn drie partijen, Melissa Halmingh won er twee en Willem-Jan Oostland een. Nu waren ze afhankelijk van de uitslag van team 5, maar door de communicatie middelen van tegenwoordig hoorden ze in Groningen al snel dat dit genoeg was om Kampioen te zijn in de derde Klasse. Gefeliciteerd!

Argus 5 nam het zoals al gezegd op tegen Appelscha 4 en de meiden hadden maar een doel gekregen deze middag, zoveel mogelijk punten afsnoepen van Appelscha zodat Argus 4 kampioen zou worden. Dit lukte heel aardig, maar er werd wel met 3-7 verloren. Pien Kamps won heel knap twee partijen en het derde punt was voor Danielle Storteboom.

Argus 6 speelde uit in Groningen tegen Vinkhuizen 3 en verloren met 7-3. Jort Everts en Douwe Kruizenga wonnen er ieder een . Ook het dubbel ging mee naar huis. Dit team is vierde in de poule geworden deze competitie.

Argus 7 is al twee weken kampioen en dat lieten ze nog maar weer eens blijken in Finsterwolde waar ze speelden tegen Oldambt 3. Zij wonnen overduidelijk met 10-0. Volgend jaar gaat dit team 4de klasse spelen en hopen dat ze daar ook goed uit de voeten kunnen.

Argus 8 speelde uit in Groningen tegen Gttc 5 en verloren met 6-4. Julia Broerken en Boudewijn Stok wonnen er ieder een. Dit team eindigde in de middelmoot van de vijfde klasse.

Argus 9 tenslotte speelden hun laatste wedstrijd thuis tegen Tig 2 en verloren met 3-7. Robin Schuur en Annelien Greydanus wisten ieder een te winnen en ook het dubbel werd gewonnen. Ondanks dat dit team een moeilijke start had, zag je dat ze elke week beter gingen spelen en dat ook de puntjes langzaam binnen werden gesprokkeld.