Pupillen- en welpentoernooi in Harkstede groot succes!

Op zaterdag 17 mei organiseerde Argus een groot opgezet pupillen- en welpentoernooi voor de allerjongsten van de NTTB afdeling Noord. Zestig deelnemers uit alle windstreken van de drie Noordelijke provincies kwamen de degens kruisen in De Borgstee in Harkstede. Ondanks het mooie weer werd er volop strijd achter de tafeltennistafel getoond. Dat ging hand in hand ging met sportief gedrag in alle groepen. Voor het toernooi vroeg de organisatie aandacht voor een spelregel. Een scheidsrechter telt hardop! Dat wist niet iedereen en dat was het eerste leermoment van de dag. Na de bekendmaking van de poule-indelingen gingen de wedstrijden op twaalf tafeltennistafels van start.

Onder toeziend ook van het coachteam van de Jeugdcup NTTB afdeling Noord werd in de hoogste categorieën bij zowel de jongens als de meisjes fanatiek en met regelmaat op hoog niveau zowel gespeeld. Dat stemde iedereen tot tevredenheid. In de hoogste klasse won Jim Berenschot van Appelscha, het zilver was voor Maurice Storteboom van Argus en Martin Miedema van GTTC maakte het podium compleet. Overigens werden alle spelers en speelsters na afloop één voor één naar het podium geroepen en mochten ze door een erehaag van ouders, coaches en supporters. Een belevenis op zich. Natuurlijk een oorkonde voor iedereen en een applaus van het publiek.

Toernooileider Bennie Schoonhoven: ,,Ik heb genoten van een gezellige tafeltennisdag!” Een korte samenvatting van een vlekkeloos verlopen toernooi, dat is uitgegroeid tot een begrip in de afdeling Noord. Ooit begonnen in kleine gymzalen om kinderen kennis te laten maken met de wedstrijdsport. Dat element is zeker behouden gebleven, maar tegenwoordig kunnen de beginners ook zien wat ze kunnen bereiken met tafeltennis. Een mooie mix, waar we in het noorden zuinig op moeten zijn!  Bennie Schoonhoven was overigens niet alleen “de baas” maar verzorgde ook de foto’s die te bewonderen zijn op de website van de NTTB afdeling Noord.

Geschreven door Peter Hanning.

Klik  hier voor de foto's