Oma Tammenga overleden

In de vroege ochtend van 29 augustus is mevrouw Tammenga overleden. Onze club verliest daarmee één van haar trouwste supporters. Ze was fan in hart en nieren. Er moest heel wat gebeuren mocht ze geen acte de presence geven bij de thuiswedstrijden van haar kleinzoon Jan, die als boegbeeld van Argus vele successen kende op topniveau. Oma Tammenga was vaak in gezelschap van haar schoondochter Anna te vinden in De Roemte en later in De Borgstee. Altijd keurig gekleed, het haar netjes in model, goedlachs, bescheiden en de laatste jaren onafscheidelijk verbonden met haar wandelstok, die zo nu en dan in de lucht werd gestoken als er weer een mooi punt werd gescoord.

Oma Tammenga bezocht heel af en toe ook een uitwedstrijd. Ze was er ook bij toen Argus in Soest mocht gaan strijden om promotie naar de eredivisie. Trots zat ze voor in de supportersbus, schuin achter de chauffeur. In een Argusblauwe T-shirt. Dat was natuurlijk niet haar dagelijkse kledij en het shirt kwam ook niet uit haar kledingkast. Ze had het van de club gekregen, omdat ze spontaan werd benoemd tot “Supporter van het Jaar” en dat leverde een mooi trots plaatje op. De glimlach op de terugweg was groter en breder: haar cluppie was kampioen!

Tijdens wedstrijden leefde ze enorm mee en dat leverde natuurlijk ook wel eens een ‘neem-me-niet-kwalijk’-momentje op als ze per ongeluk klapte of juichte bij een kant- of netballetje. Ze haalde zelfs de pers toen een speler van de tegenpartij een balletje in haar gezicht mepte. Zijn excuses werden met open armen ontvangen. Ze kon ook verbouwereerd kijken en zelfs mopperen als spelers iets riepen of deden dat niet thuis hoorde in het speelveld.

Mevrouw Tammenga is 90 jaar oud geworden. Op haar negentigste verjaardag heeft de club haar een mooie bos bloemen overhandigd. Ze nam blij verrast het kleurige boeket in ontvangst. Ze vond het geweldig dat de club aan haar had gedacht. Dat zullen we blijven doen. Vanzelfsprekend. We zullen haar blijven herinneren als ‘de oma van Jan’ en tegelijkertijd als één van de trouwste supporters van Argus. Wij wensen haar familie heel veel sterkte met dit verlies.

Oma Tammenga, bedankt voor al die jaren hartverwarmende support!

Peter Hanning

Voorzitter Argus