Mooie resultaten Argus jeugdspelers op Nederlands Kampioenschap

Afgelopen zaterdag en zondag werden in Arnhem de jaarlijkse Nederlandse kampioenschappen voor jeugdspelers gehouden.

Voor de zaterdag waren alle spelers met een B-licentie uitgenodigd en alle welpen. Op zondag mochten alleen alle A-licentie spelers en de 4 besten van de zaterdag meedoen.
Op zaterdag kwamen in actie voor Argus: Melissa Halmingh en Maurice Storteboom bij de pupillen (beiden hebben een B-licentie) en de welpen Jort Everts, Annelien Greydanus, Daniëlle Storteboom en Pien Kamps.

Melissa had een zware poule (met o.a. de latere Nederlands kampioene erin), ze wist wel een partij te winnen, maar kwam niet in de hoofdronde. In de troostronde werd ze vervolgens in de kwartfinale uitgeschakeld. Maurice pakte een knappe tweede plaats in de poule en bereikte daarmee de hoofdronde. Een lastige noppenspeler versperde hem hier de weg naar de kwartfinale, maar er waren zeker kansen.

Jort won 1 partij in zijn poule en kwam daarmee ook in de troostronde. In een mooie partij werd hij daar vervolgens uitgeschakeld. Bij de meisjes welpen ging het vanaf het begin prima. Annelien won 1 partij en verloor 1 en wist in de beslissende 3e partij in de 5e game een 9-2 achterstand om te zetten in winst en bereikte daarmee zeer knap de kwartfinale van de hoofdronde. De latere nummer 2 van het toernooi was in die kwartfinale duidelijk sterker, maar heel knap gedaan van Annelien. Daniëlle verloor in haar poule alleen van de als nummer 1 geplaatste speelster en plaatste zich ook voor de kwartfinale. Waarin haar tegenstander zoals zo vaak Pien werd, die in eerste in haar poule geworden was. Het werd voor de zoveelste keer een ware thriller tussen de twee teamgenootjes en deze keer was Pien de gelukkige met een 11-9 overwinning in de beslissende 5e game. Pien mocht hierna de halve finale spelen. Ook dit werd een uitputtingsslag, waarbij ze nu net niet de gelukkige was: 13-11 verlies in de 5e game, maar wel een mooie 3e plaats!

Pien mocht door dit resultaat op zondag weer in actie komen tegen de beste meisjes welpen van de nationale ranglijst. In een poule van 5 verloor ze de eerste partij redelijk kansloos tegen de nummer 2 van de nationale ranglijst. Zeer verrassend won ze daarna met 11-9 in de 5e van Nederlands nummer 4. De volgende partij bleek cruciaal om in de race te blijven voor een halve finale plaats, helaas werd deze ondanks mooi spel met alweer 11-9 in de 5e game verloren. De laatste partij was om des keizers baard en werd overtuigend verloren. Eindstand 4e in de poule en een gedeelde 7e plaats in de einduitslag.

Al met al mooie resultaten van onze jeugdspelers. En op naar Panningen waar Daniëlle Storteboom, Liecke Greven en Pien Kamps zich hebben geplaatst voor de nationale meerkampfinale op zaterdag 31 mei en 1 juni!

Op de foto krijgt Pien uit handen van (hoe toevallig) oud-Argus speler Hendrik-Jan Freije de beker voor de derde plaats uitgereikt.