in memoriam: Anna Tammenga

Anna Tammenga overleden

Op donderdag 16 april is Anna Tammenga op 67-jarige leeftijd overleden. Velen van onze vereniging kennen haar als de moeder van onze oud-speler Jan Tammenga.
Als Jan achter de tafel verscheen in De Roemte en later in De Borgstee dan was de moeder van Jan vrijwel altijd aanwezig om de wedstrijden van haar zoon nauwlettend te volgen. Vaak naast de oma van Jan. Als oma dan per abuis klapte voor een mazzelbal (dat gebeurde weleens), dan werd dat vaak gevolgd door een klein ‘dat-kan-toch-niet’-duwtje van Anna of fluisterde ze wel even iets in. Een vermakelijk excuus van oma volgde direct. De wedstrijden volgde ze dus nauwlettend, op haar eigen manier fanatiek, ‘kom op Jan’, applaudisserend voor elk punt van Jan, nooit uitbundig, altijd gemeend. En hetzelfde deed ze bij wedstrijden van de teamgenoten. Nadat Jan de overstap naar Midstars had gemaakt zat ze daar ook vrijwel altijd in de zaal aan de Coendersweg in Middelstum als supporter van Jan en het team. De prestaties van Jan maakten van haar een trotse moeder, al blies ze dat zeker niet hoog van de toren.
In de vroegere jaren toen Argus nog bij ‘Staalstra’ speelde, organiseerde ze regelmatig de tombola. Later toen de club internationale wedstrijden mocht spelen, was Anna één van de vaste waarden die het banket voor spelers en staf tot in de puntjes verzorgde. Met liefde, zorg en vooral met hart voor de club. Tijdens de eredivisieperiode met Gert Kobes, Lindo Greve, Gerdie Keen, Anne Vlieg en zoon Jan werd er voor het vlaggenschip altijd een maaltijd door Anna verzorgd voorafgaand aan de wedstrijden. Zowel bij thuis- als uitwedstrijden werd er vooraf gegeten bij Gerrit en Anna thuis aan de Hamweg,
Onze gedachten gaan uiteraard uit naar haar man Gerrit, Jan, Marjon en Allard, familie en vrienden. Wij wensen hun veel sterkte met het verwerken van het verlies. In deze tijd zal het vinden van steun, het elkaar troosten en het vinden van een schouder om op te huilen binnen een kleine kring moeten plaatsvinden. In gedachten zijn wij bij hen.
We kunnen met recht zeggen dat één van trouwste supporters van Argus niet meer onder ons is. Anna, bedankt voor de support, dank dat je onderdeel was van onze club Argus. Rust zacht.

Peter Hanning
TTV Argus