kamp 2018 Gees

Weekendje weg met Argus naar Gees

Het weekendje weg met Argus zit er weer op. Het was een TOP weekend met zeer mooi kampweer en leuke bezigheden en het belangrijkste FANTASTISCHE kinderen en volwassenen die mee waren!!

Dit jaar waren er 35 kinderen en volwassenen die deelnamen aan het weekendje weg. Na een lange voorbereiding was het vrijdag 15 Juni zover. Er werd verzameld bij de Borgstee in Harkstede waar ze ontvangen werden door Berend-Jan Kamps, Nadat alle spullen in de auto`s zaten ( het leek toch wel of we drie weken weg gingen, maar dat terzijde) ging de reis naar het Drentse Gees.

Aangekomen bij de Groepsaccommodatie werd iedereen naar hun kamer gewezen en werd er verwacht dat ze gelijk hun bed klaar gingen maken want het was tenslotte al bijna bedtijd ( 19.00 uur!!). Gelukkig konden de kinderen de leiding nog overhalen en mochten ze nadien toch weer naar beneden/buiten komen en de omgeving gaan verkennen en de eerste fanatiekelingen doken nog even in het zwembad. (Pien en Danielle!!) en in de zandbak verscheen al het eerste huis van het zanddorp ( Jamie en Aakfe). Nadat de oudere jeugd ook nog even het zwembad had geprobeerd durfden ook de jonge jongens het zwembad te proberen.
Intussen was onze quizleider Roy Zimmerman en zijn assistente Esmee gearriveerd om de jaarlijkse quizz met ons te gaan spelen. En ik moet zeggen niet alle vragen waren even makkelijk, behalve de tafeltennisvragen, die had iedereen toch wel goed tot de verbazing van de quiz leider. Dit betekent dat ook onze jeugd de regels toch wel weten!
Nadat de groep die winnaar was geworden bekend was bleek dat het belangrijker was om geen laatste te zijn geworden want die hadden zaterdag ochtend namelijk corvee dienst……

Na voor sommige leden een erg korte nacht besloot onze jongste jeugd dat het om 05.30 toch echt tijd was om weer wakker te worden en lekker door hal te lopen ( klinkt als stampen op een houten vloer) en met de meegebrachte zaklampen te gaan spelen. Of te wel tijd om weer in beweging te komen en zo kan het gebeuren dat er al kinderen en ook volwassenen al voor 8.00 uur buiten staan te tafeltennissen, sterker nog er moest zelfs al weer partijtjes gespeeld worden. Niet alleen op de kleine tafels maar ook de daar bestaande tafels werden benut, want er moest wel getraind worden natuurlijk
Om 9.00 uur was het tijd voor het ontbijt. Hierna was iedereen vrij om te gaan doen wat ze wilden tot de lunch, en ook nu werd er weer gezwommen nu met glijbaan aan, in het zand gespeeld en op de tafels gespeeld.
De lunch bestond uit heerlijke broodjes knackworst ( heerlijk verantwoord). Iedereen moest energie op doen voor het middag programma: De Achtkamp, dit jaar verzorgd door Matthias. Op het sportveld waren allerlei spelen uitgezet, waaronder ook de bekende spijkerpoepen en waterpissen, want weer vele leuke lach momenten opleverde. Ook het sponzen gooien was een succes. Vooral nadien toen het water weg moest heeft Maurice gemerkt wat je daar mee kon doen. De achtkamp eindigde met het bekende flessenvoetbal, en hier werd echt gestreden, deze keer niet perse om de eerste plaats te behalen als groep maar vooral om te zorgen dat je niet laatste werd, want ze hadden intussen wel begrepen dat dit de corvee beurt zou betekenen!!
In tussen had de naburige slager een heerlijke barbecue bezorgd . Maar eerst moest er nog even weer gezwommen worden want het was flink warm op het sportveld.
De avond werd dus gevuld met de bbq en afgesloten met een dropping. Er was keuze uit een korte dropping en een lange dropping. Dit was voor enkele kinderen toch wel erg spannend maar uit eindelijk heeft toch iedereen hier aan meegedaan. Goed gedaan hoor!!
De eerste groepen die weer binnen kwamen waren de 2 groepen die de korte dropping liepen en het was te merken dat het een erg energievolle dag was geweest want het bedje werd al snel opgezocht door de kinderen. Jamie, Samuel, Dewin , Sem en Aafke en Dani hadden snel hun oogjes dicht.
Tegen 02.00 uur kwamen ook de drie groepen binnen die de lange tocht hadden gedaan en het viel allemaal reuze mee aldus de reactie, ze hadden de dropping nog veel langer verwacht. Nadat iedereen zijn telefoon terug had en er nog chips, (dure) borrelnootjes, worst en kaas weer op tafel stonden bleek al snel dat ook voor deze groep het bedje riep en voordat we het wisten lagen de meesten al in hun slaapzakje te slapen.

Gelukkig sliepen de jongsten op de zondag iets langer door, sterker nog om 8.00 uur was er nog niemand te bekennen beneden of buiten!!
De senioren waren allemaal al weer buiten aan de koffie en thee toen de eerste kinderen zich melden!
Aangezien we ook op de zondag nog een druk programma hadden besloten Berend-Jan en Peter dat het tijd was om tegen 9.30 dat het tijd was om iedereen wakker te maken en dat gebeurde niet rustig…… Met pannendeksel midden op de slaapzaal werden de oudste jongeren wakker geschud en de meesten zaten na de eerste slag al recht op in bed…. Je hebt natuurlijk uitzonderingen: Maurice en Justin, die hadden iets meer muziek nodig.
Ook in de meiden kamer lagen nog drie te slapen en ook die werden ruw uit hun beauty slaapje gewekt. Liecke, Danielle en Pien. Dat dit voor de meiden niet altijd een goed idee is, hebben we gemerkt aan de ontbijttafel!!
Tijdens het ontbijt werd Alexander helaas alweer opgehaald maar studie gaat voor, dit geld ook voor Robin en Norbert die eerder weggingen ivm studie en Lars en Luppo ivm met werkzaamheden.
De rest moest eerst de kamers opruimen en hun eigen spullen bijeen zoeken. Hierna volgde nog een bosspel die verzorgd werd door Berend-Jan.: De slag om GEES.
In de Groepsaccommodatie was de pannenkoeken ploeg al lekker bezig om voor de lunch te zorgen( met dank aan de moeder van Sem, vader van Liekce/Thije en de vader van Lennie). Tussen het spel was er nog een pauze waar nog steeds van alle bakspullen gesnoept werd die iedereen netjes had meegenomen!

De lunch bestond dus uit heerlijke pannenkoeken en hierna naderde toch al snel het afscheid. De accommodatie schoon achter gelaten, complimenten gekregen van de beheerder over onze fantastische groep gedisciplineerde kinderen die gewoon na een fluitje komen!! En de mededeling dat we weer terug mochten komen deed ons goed.

Dus een fantastische weekend waar zelfs wat “vriendschapjes” zijn ontstaan ( hier noemen we even geen namen …), zonder ruzie of gedoe, en waar iedereen lekker met elkaar omgaat jong en oud.
Ik zou zeggen tot over twee jaar!!