Jeugdverslag Argus

~~Harkstede-  Goed begin van Argus jeugd bij start voorjaarscompetitie.

De voorjaars competitie is weer begonnen en net als vorig seizoen doen we weer mee met negen jeugdteams. Daarnaast doen er ook nog twee teams mee in de mini-competitie. Het was een leuke drukte in de Borgstee in Harkstede want op team twee na speelde iedereen in Harkstede.

Argus 1 nam het op tegen de Treffers 70 2.  Zij hadden een moeilijke start in de noordelijke divisie  en verloren met 4-6. Caspar van Rooijen bleef ongeslagen en won er keurig drie. Het andere punt werd  gescoord door Maurice Storteboom.

Argus 2 speelde dus uit tegen Treffers 70 5 in de 2de klasse en wonnen gelijk met 2-8. Scott van Kampen zorgde hier voor drie punten, Lars  Nieborg en Harm-Jan Hazenberg zorgden ieder voor twee en ook het dubbel werd gewonnen door Argus.

Argus 3 speelde thuis tegen oldambt 2. Dit team komt ook uit in de tweede klasse en ook zij kwamen goed uit de startblokken en wonnen met 8-2. Gijs de Vries was hier de lucky man die drie partijen won, Remco Bosma en invaller Tiemo Laban wonnen ieder twee partijen en het dubbel werd ook gewonnen.

Argus 4 was op papier veel sterker dan hun tegenstander Argus 5. Beide uitkomend in  de derde klasse. Maar de dames van Argus 5 wisten het Argus 4 nog erg lastig maken. Uit eindelijk ging vier nog wel met de winst aan de haal. het werd 6-4. Voor Argus 4 was Mervin van Dijken de kopman en ging ongeslagen naar huis. Melissa Halmingh won er twee en  zij wonnen ook het dubbel. Voor Argus 5 was Danielle Storteboom de kop vrouw en won er twee. Pien Kamps en Lynn Broerken wonnen er ieder een.

Argus 6  speelt in de vierde klasse en speelde nu tegen Midstars 1. Hier werden ook spannende wedstrijden gespeeld. De uitslag  was gunstig voor Argus, zij wonnen met 6-4. Jort Everts had een goede dag en wist hierdoor drie punten te scoren. Nick Schoonbeek  won er twee en Douwe Kruizenga een.

Argus 7 moest het ook tegen een Argus team opnemen en wel het negende. Zij komen uit in de vijfde klasse. Argus 7 was echt veel sterker  dan Argus 9. En wonnen hierdoor met 10-0. Al hoewel  Tim Harmsen er bijna een puntje af wist te snoepen. De Winstpartijen waren dus voor broer en zus Thije en  Liecke Greven en Luuk Tholen.

Tenslotte speelde Argus 8 ook uikomend in de vijfde klasse tegen Actief 2 . Zij wisten ook deze eerste wedstrijd winnend af te sluiten en wel met 6-4. Hier werden de punten gescoord door Eva en Boudewijn Stok  ieder twee keer en Maartje Broerken een keer en ook het dubbel was voor Argus.

Helaas waren  de uitslagen van onze twee minicompetitie teams bij mij nog niet bekend en kan ik hier van dus ook geen verslag doen.