jeugdverslag

Voorjaarscompetitie voor Argus jeugd is begonnen. Argus doet dit seizoen met 5 jeugdteams mee in de voorjaarscompetitie en met 1 team in het table stars duo competitie. Argus 1 komt wederom uit in het landelijk B en wil een poging doen om dit seizoen Landelijk A te halen. Helaas was hun eerste wedstrijd niet zo`n succes en werd met 3-7 verloren tegen Taverzo uit Zoetermeer. De drie punten werden gescoord door Maurice Storteboom. Deze week werd er een nieuwe poging gedaan om beter te scoren, hun tegenstander was deze week Hercules. In Ter Borch werd er gewonnen met 3-7. Maurice Storteboom won wederom zijn drie partijen. Gijs de Klerk won er twee, Martin Miedema 1 en het dubbel werd ook gewonnen. Argus 2 mag dit seizoen hun kunsten voor het eerst laten zien in het Landelijk C. Vorige week speelde dit team tegen Over het Net uit Amersfoort. Het team kwam heel goed uit de startblokken en won met 8-2. Liecke Greven en Tiemo Laban wonnen al hun drie partijen. Pien Kamps won er een en ook het dubbel werd gewonnen. Deze week moest het team uit spelen in Enschede tegen DTS. Ook nu deed het team het voortreffelijk en won wederom met 2-8. Nu werden de punten gescoord door Tiemo Laban drie keer, Danielle Storteboom twee keer en Thije Greven ook twee keer en het dubbel. Argus 3 doet helaas een stapje terug en speelt nu in de eerste klasse. Dit team begon vorige week voortvarend en won met 9-1 van Assen. Roos Veen en Justin van der Laan wonnen hun drie partijen en Douwe Kruizenga won er twee en ook het dubbel werd gewonnen. Deze week moest Argus 3 uitspelen tegen Fttc uit Franeker. Hier werd het 5-5. Justin van der Laan en Valentijn Versluis wonnen er ieder twee en Douwe Kruizenga won er een. Argus 4 komt wederom uit in de tweede klasse en begon tegen Reflex 65 met een winstpartij van 6-4. Nieuwkomer Bas van der Graaf wist gelijk al zijn 3 partijen te winnen. Robin Schuur won er twee en Tim Harmsen een. Deze week moest dit team uit spelen tegen Actief/Vries en werd er met 6-4 verloren. Nu was Bas van der Graaf goed voor 2 winstpartijen, Robin Schuur en Tim Harmsen winnen er ieder een. Argus 5 speelde vorig seizoen nog duo competitie en mogen het nu proberen in de derde klasse. De eerste wedstrijd was een thuis wedstrijd tegen Assen 4 en werd heel goed met 6-4. Samuel Hanning won al zijn 3 partijen, Guus Meijer en Dani Rodriquez Barba wonnen er ieder een. Deze week speelden ze hun eerste uitwedstrijd tegen Oldambt 2 uit Finsterwolde. Helaas werd er nu met 8-2 verloren. De twee punten werden door Samuel Hanning gescoord. Ook het duo competitie team was vorige week begonnen, deze spelen niet wekelijks, maar als ze spelen ,spelen ze vaak 2 wedstrijden achter elkaar. De eerste wedstrijd was tegen Actief/Vries en werd met 0-5 gewonnen. Zowel Dewin Hanning en Aafke Greydanus bleven ongeslagen en ook het dubbel werd gewonnen. Hierna zo ook nog de wedstrijd tegen Gttc gespeeld moeten worden, maar hier is helaas geen uitslag van/ of is niet gepeeld. Dit weekend was tevens de halve finale nationale jeugd meerkampen in Assen. Voor Argus zaten er nog 4 spelers in de strijd. Maurice Storteboom werd na vele goede partijen en nog met een winstpartij uit eindelijk 6de in de poule en hierdoor uitgeschakeld voor de finale. Pien Kamps had vandaag haar dag niet en verloor eigenlijk al haar partijen kansloos. Ze werd 6de in de poule en is hier mee uitgeschakeld voor de finale. Danielle Storteboom mocht als eerste reserve ook aantreden in Assen en deed dit eigenlijk erg goed. Ze wist gelijk de eerste wedstrijd te winnen, verloor er daarna 2 nipt in vier games en had in de vierde wedstrijd goede winstkansen maar verloor deze toch nog in vijf games. De laatste wedstrijd liet Danielle wederom zien dat ze toch bij deze groep hoorde en won van A- speelster. Helaas werd ze ondanks de twee winstpartijen 5de en is ze wederom 1ste reserve voor de finale. Liecke Greven deed wat er van haar verwacht werd, maar had het wel zwaar. Na eerst twee partijen achter elkaar te winnen, verloor ze daarna ook twee en moest ze de laatste partij winnen om zeker te weten dat ze een plek zou krijgen in de Finale straks in Juni in Panningen. Liecke liet zien dat ze inderdaad Finale waardig is en won haar laatste partij. Gefeliciteerd Liecke!!