jeugdverslag

Drukke weken voor Argus Jeugd.

De afgelopen weken lag de competitie zo goed als stil maar er waren wel verschillende belangrijke toernooien voor de jeugd. Te beginnen met de B-ranglijst toernooi in Hoorn waar 5 argus spelers aan deelnamen. Maurice Storteboom wist heel knap door te dringen tot het hoofdtoernooi bij de junioren en werd in de achtste finale uitgeschakeld. Pien Kamps en Danielle Storteboom kwamen voor het eerst uit bij de meisjes Kadetten en moesten tevreden zijn om deel te nemen aan het troosttoernooi waar Pien nog tot de kwart finale kwam. Bij de Meisjes Pupillen deden Roos Veen en Annelien Greydanus mee en beide dames wisten tot het hoofdtoernooi door te dringen, hier werd Annelien in de kwart finale uitgeschakeld en wist Roos het toernooi te winnen en is nu in het bezit van haar A licentie.

Het weekend er na waren de voorronde Nederlandse meerkampen jeugd. Hier werd gestreden om een plek voor de kwartfinale in Almere later dit jaar. Er deden 14 Argus spelers mee en 1 speelster was hiervan vrijgesteld. Iedereen heeft flink zitten te strijden maar alleen de meisjes hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de kwart finale: Pien Kamps en Danielle Storteboom bij de meisjes kadetten, Roos Veen en Annelien Greydanunus bij de meisjes pupillen en in Almere zal dan ook Liecke Greven in deze categorie deelnemen. Bij de meisjes welpen staat Laura Kwant als eerste reserve. Bij de jongens was de concurrentie erg groot en staat Maurice Storteboom nog als eerste reserve bij de jongens Junioren De rest van de Argus jeugd is helaas zo goed als uitgeschakeld .

Dan volgende hierna weer de "gewone competitie". Deze zaterdag speelden alle reguliere Argus teams thuis maar er waren ook nog twee competities van de duocompetitie . Het was dus een drukte van belang in de Borgstee in Harkstede.
In de duo competitie doen drie Argus teams mee Argus 1 verloor eerst met 0-5 tegen Emmen 1 maar maakte dat in de tweede ronde goed door te winnen met 5-0 tegen Olympia 1. De punten werden gemaakt door Aafke en Steyn Greydanus. Argus 2 speelde eerst tegen Talo 2 en wonnen dezen met 3-2 Jasmijn Jansen en Robin Bouius wonnen er ieder 1 en ook het dubbel was voor dit duo. Hierna moesten ze tegen Argus 3, deze verloren ze helaas met 0-5. Voor Argus 3 scoorden Tim Farenhorst en Ruben van der Laan ieder 2 keer en ook wonnen zei het dubbel. Verder speelde Argus 3 nog tegen Actief 4 en deze werd met 4-1 gewonnen. Ruben van de Laan won er 1 en Daimey Jager 2 en ook nu werd het dubbel gewonnen.
In de reguliere competitie begon Argus 1 goed tegen Hilversum 2 , ze stonden gelijk met 2-0 voor maar toen kwam de klad erin en werd de rest van de wedstrijden verloren en de uitslag was dus ook 2-8 voor Hilversum. Argus 2 had Dokkum 1 op bezoek en de jongens maakten er een spannende strijd van . uiteindelijk was de uitslag ook 5-5. Scott van Kampen won al zijn drie partijen. Lars Nieborg en Tiemo Laban wonnen er ieder 1. Argus 3 had koploper Treffers 2 op bezoek. En dat werd ook al snel duidelijk want ze stonden met 0-5 achter, maar toen kwam het team op stoom en werd er nog drie partijen gewonnen. Pien Kamps won twee partijen en won zelfs van degene die deze competitie nog van niemand had verloren. Het andere punt werd gemaakt door Danielle Storteboom. Argus 4 speelde ook tegen de treffers maar dan team 4. Argus won heel goed met 7-3. Roos Veen behield haar goede spel van de afgelopen weken en wist nu ook weer alle partijen te winnen. Annelien Greydanus won er twee en Valentijn Versluis 1, Het dubbel werd ook gewonnen. Argus 5 speelde tegen Talo 1, ook zei wisten netjes te winnen met 8-2. Hier werden de punten gescoord door Justen van der Laan 3 keer ( staat nog steeds op 100 %), Tim Harmsen drie keer en Robin Schuur 1 keer. en ook hier werd het dubbel door Argus gewonnen. Argus 6 speelde tegen Vinkhuizen 3 en ook hier werd een winstpartij geboekt: 6-4 voor Argus. Anna Rass won er drie, Lennie Tromp 2, Laura Kwant bleef helaas met lege handen staan. Het dubbel was weer voor Argus.

Al met al een maar goede weekenden voor de jeugd van Argus!!