Jeugdverslag

Argus 2 kampioen in de noordelijke divisie na spannende strijd!

Argus 2 die uitkomt in de noordelijke divisie  speelde de laatste wedstrijd tegen hun naaste concurrent Emmen 2 en moesten in ieder geval met 5-5 gelijk spelen om Kampioen te worden en Emmen moest met 6-4 winnen om eventueel deze titel op te strijken. Dus het was een spannende middag want de punten gingen steeds om en om en de laatste wedstrijd moest uiteindelijk de doorslag geven en deze werd koelbloedig door Scott van Kampen gewonnen ( die al zijn wedstrijden won deze middag) en hierdoor was de eindstand 5-5 en Argus 2 Kampioen.  de andere twee punten werden door Tiemo Laban gescoord, maar ook Lars Nieborg speelde erg spannende wedstrijden.  Gefeliciteerd!

Alle andere teams van Argus speelden ook allemaal een thuis wedstrijd, dus het was weer een gezellige boel in de Borgstee in Harkstede.

Argus 1 moest het opnemen tegen het al kampioen zijnde de Treffers 1, ondanks dit werd er hier nog wel gestreden om de punten en dit resulteerde in een 5-5 uitslag. Maurice Storteboom wist al zijn partijen te winnen en Caspar van Rooijen de andere twee. Hierdoor werd dit team tweede in Landelijk C.

Argus 3 speelde ook een belangrijke spannende wedstrijd tegen Dellta Impuls 1. Ook dit waren de nummer 1 en 2 van de competitie en hier was nog niets beslist maar de tegenstanders waren wel favoriet, zij hadden genoeg aan 3 punten om kampioen te worden in de 1ste klasse. Ook hier ging de strijd gelijk op en duurde het dus even voor het derde punt gemaakt was bij Delta, maar dit lukte wel ondanks dat Argus dus met 6-4 won, is Delta Impuls kampioen geworden, gevolgd door Argus 3 met 1 punt verschil! Bij Argus werden de punten gemaakt door Danielle Storteboom, Thije Greven en Pien Kamps , ze wonnen er ieder twee.

Argus 4 speelde thuis tegen Oldambt 1 en verloren nipt met 4-6. Annelien Greydanus won er twee, Douwe Kruizenga en Valentijn Versluis wonnen er ieder 1. Dit team moet nog een wedstrijd inhalen maar staan keurig op en niet meer in te halen tweede plaats.

Argus 5 had Hou Tafel77 2  op bezoek en verloren met 3-7. Alleen Roos Veen wist haar wedstrijden allemaal te winnen. Ook dit team moet nog een inhaalwedstrijd spelen maar zullen onder in deze klasse eindingen.

Argus 6 speelde tegen Oldambt 2 en verloren na spannende wedstrijden met 4-6. Justin van der Laan won keurig al zijn drie wedstrijden, Raffie Mulder won er nog 1. Dit team is in de middenmoot geëindigd op plek vier.

De competitie is nu afgelopen voor de meeste teams. De komende weken zullen er nog een aantal toernooien gespeeld worden waar Argus spelers aan mee zullen/ kunnen doen.
Aanstaand weekend zijn de Nederlandse Kampioenschappen  voor  B en A  spelers en hier zullen de volgende personen van Argus aan meedoen:
B- spelers:  op zaterdag 30 April
Maurice Storteboom
Thije Greven
Pien Kamps
Danielle Storteboom
Roos Veen
Annelien  Greydanus

A- Speler: op zondag 1 Mei
Liekce Greven .
Wij wensen hun natuurlijk al veel speelplezier toe en heel veel succes.

Dan is er in Mei ( 21) ook nog het Pupillen/welpen toernooi waar alle kinderen in deze leeftijd categorie aan deel kunnen nemen,  De kinderen hebben hier een briefje over gehad, maar tot nu toe zijn er nog maar drie opgave:  Justin van der Laan, Roos Veen en Danielle Storteboom.
Dit toernooi is juist leuk omdat het in Harkstede is en er op elk niveau gespeeld kan worden, dus ook als je net begonnen ben!!. Zie voor alle informatie de Argus site of mail voor meer informatie naar: toernooien.argus@gmail.com en geef jullie kinderen op!