jeugdverslag

Goed weekend Argus Jeugd

Na een lange warme en zonnige zomer en na de start van de trainingen is nu ook de competitie weer begonnen voor onze zeven jeugdteams. Aan het eind van de zaterdag kon de balans worden opgemaakt en bleek dat de jeugd heel goed uit de startblokken is gekomen.

Argus 1 begon deze competitie nogmaals in landelijk C nadat de aanvraag voor een hogere plek was afgewezen. Dit team is al jaren in dezelfde samenstelling en zijn dus goed ingespeeld op elkaar en het nieuwe Fttc1 had het hierdoor dus erg lastig en werd met 8-2 verslagen. Maurice Storteboom was de kopman en won al zijn partijen. Caspar van Rooijen en Timon Strijbosch wonnen er ieder twee en ook het dubbel was voor Argus.

Argus 2 dat in de eerste klas uitkomt heeft voor dit seizoen een duidelijke missie, zij willen laten zien dat ze vorig jaar onterecht laatste waren en gaan nu voor het kampioenschap. Dat heeft het Friese Ready gemerkt want er gingen 10 punten terug naar Harkstede. Scott van Kampen, Lars Nieborg en Tiemo Laban hadden geen medelijden met hun tegenstander en wonnen al hun partijen.

Argus 3 komt dit jaar ook uit in dezelfde eerste klasse als Argus 2 en was ook in Friesland op bezoek en wel bij Nordic 1. De doelstelling van dit meidenteam is handhaving in deze klasse en moesten nog even wennen . De meiden verloren met 7-3. Zowel Melissa Halmingh , Pien Kamps en Danielle Storteboom wisten allemaal een partij te winnen.

Argus 4 speelt wederom in de tweede klas. Zij bezochten Dttc1 in Appingedam en wonnnen hier met 2-8. Broer en zus: Liecke en Thije Greven wonnen ieder drie partijen en Douwe Kruizinga won er twee. Het dubbel was voor de Damsters.

Argus 5 was in een nieuwe samenstelling en komen voor het eerst uit in de derde klasse. Dit team begon erg goed en wisten met 6-4 te winnen van Midstars 1. Kopvrouw was duidelijk Annelien Greydanus, zij won dan ook al haar drie potjes. Valentijn Versluis deed goed mee en kwam tot twee winst partijen. Helaas bleef Robin Schuur net met lege handen staan.

Argus 6 heeft ook een nieuwe samenstelling,spelen in de vierde klasse en moeten nog even aan elkaar wennen. Zij speelden uit tegen Gttc2 en verloren met 7-3. Zowel Tim Harmsen, Roos Veen en Mark Ottens wisten een partij te winnen.

Argus 7 deed in de vijfde klassen gelijk goede zaken tegen Oldambt 4, zij wonnen met 3-7. Roos Ubels en Raffie Mulder wonnen er ieder drie en ook het dubbel was voor dit team. Helaas moest Justin van der Laan nog even wennen en verloor helaas alle partijtjes.