Een vlekje op m'n bril

Het vijfde senioren team komt met een dubbel gevoel terug uit het Oldambt. Een 6-4 overwinning, maar de kampioenschapsleider is niet helemaal tevreden omdat er wel een of twee punten meer in hadden gezeten.

De avond begon stroef, Hans van Kampen Wieling verloor de eerste wedstrijd van Gert Van der Laan. Daarmee verloor hij zijn ongeslagen status. Na een lastig begin leek Hans het tij te keren, maar Van der Laan sloeg in de beslissende 5e game toe. Zijn 2e wedstrijd tegen Chris Harms wist Hans te winnen in 4 games. 3e man, jeugdspeler Nico Doedens, maakte het Hans nog behoorlijk lastig. Zijn was spel goed, maar op ervaring sleepte Hans de winst binnen.
Linda Gorter kende eveneens een lastige start. Pas in de 5e game werd haar eerste wedstrijd beslist. Chris Harms, de tegenstander, stond zelfs nog met 2-1 voor in games, waarna Linda een tandje bijschakelde. Ook jeugdspeler Nico Doedens werd pas in 5 games verslagen. De laatste wedstrijd tegen Gert van der Laan ging geheel gelijk op. In de beslissende 5e game bij een stand van 9-9 wist Van der Laan op eigen service de wedstrijd naar zich toe trekken. Helaas!
Het dubbel werd gespeeld door Hans van Kampen Wieling en Linda Gorter. Harms en Van der Laan konden weinig partij bieden. Veel aanvallen van de heren bracht hen weinig. Een vlekje op de bril zou de oorzaak zijn geweest van de fouten. Waarna dit excuus in de loop van de avond vaker werd aangevoerd voor een mislukte aanval.
Hans Poelman begon wel goed aan de avond met een fraaie overwinning op Nico Doedens. Gert Van der Laan bleek echter te sterk en daarmee sneuvelde de laatste ongeslagen status binnen het team. De laatste partij tegen Chris Harms was zeer wisselvallig van beide kanten. Beide spelers gaven een 10-6 voorsprong uit handen. In de 4e game wist Hans de stand in games niet meer gelijk te trekken. Met een stand van 18-16 wist Chris Harms de wedstrijd naar zich toe te trekken.
De omstandigheden waren niet in  het voordeel voor de aanvallende partij vrijdagavond. Alle spelers hadden het lastig om aanvallend succesvol te zijn. Misschien tijdens de volgende wedstrijd allemaal eerst even de glazen van de bril poetsen!
Zaterdagmiddag volgde een onverwachte meevaller. Toen werd bekend dat naaste concurrent Helperzoom een onverwacht verlies had geleden bij Idefix. In de stand staat Argus aan de leiding met een voorsprong van 13 punten op Helperzoom. Helperzoom heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld.