Dick Franken overleden

Op 4 september is Dick Franken op 75-jarige leeftijd overleden. Dick kwakkelde al langere tijd met zijn gezondheid. De wedstrijd tegen zijn ziekte heeft hij helaas verloren. Dick moest enige jaren geleden noodgedwongen stoppen met zijn geliefde tafeltennissport. Hij speelde van 2005 tot 2009 wedstrijden voor Tornado ’74 uit Ten Boer, daarna maakte hij de overstap naar onze vereniging Argus. Naast zijn liefde voor het tafeltennisspelletje had hij nog een passie: de countrymuziek.

Dick herinner ik mij als een rustige man, die veel plezier beleefde aan de wedstrijden die hij veelal speelde in de 5e klasse van de NTTB afdeling Noord. Vier jaar lang was hij actief als speler voor onze club. Niet alleen achter de tafel zette hij zijn beste beentje voor, ook als vrijwilliger droeg hij zijn steentje bij. Ik zie hem nog als baancommissaris staan bij onze Fair Play Toernooi. Dick hoefde alleen maar te zorgen voor het goed en op tijd verlopen van de wedstrijden. Dat ging niet altijd even goed. Het papierwerk was niet zijn ding, afgaande op dat moment. Alle uitslagen ging hij zelf verwerken, terwijl nog geen vijftig meter verderop een computer stond, die na het invoeren van de uitslagen de eindstanden in de poule met één druk op de knop uitrekende. Dick wilde laten zien dat hij dat ook kon. Een beetje eigenzinnig was hij wel, zal ik maar zeggen.

Dick verraste mij bij een volgende editie volkomen. Hij meldde zich bij de organisatie opnieuw aan als vrijwilliger. Nu als speaker. Eerlijk is eerlijk, ik had mijn bedenkingen. Hij ging echter zitten alsof hij het al jaren had gedaan, alsof hij wilde zeggen ‘kom maar op’. En terecht, zo zou blijken. Kraakhelder, rustig en to the point werden professioneel wedstrijden omgeroepen. Natuurlijk waren de complimenten voor hem, die hij dankbaar in ontvangst nam. Met een glimlach, een vriendelijk knikje en zijn handen open, kortom: hij had het graag gedaan.

Dick bezocht ook altijd graag de wedstrijden van de eredivisie. Hij was een liefhebber. Nadat hij vanwege zijn gezondheid actief moest stoppen, zagen we hem nog steeds zo nu en dan bij de club. In de kantine, zittend op een barkruk mengde hij zich nog steeds in gesprekken. Bescheiden, natuurlijk met een eigen opvatting en vanzelfsprekend ook weer met het stukje eigenzinnigheid dat ik eerder benoemde. Je zag dat hij genoot van de verenigingsmensen om hem heen. Hij kon ook in de speelzaal genieten van de wedstrijden op welk niveau dan ook. Als lid van de “Club van 100” leverde hij ook een bijdrage aan onze club.

Namens onze vereniging wens ik zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen , familie en vrienden veel sterkte met dit verlies.

Dick, we zullen vooral je ingetogen enthousiasme blijven herinneren en bovenal als iemand die iedere club graag in haar midden wil hebben. Dank dat je deel uitmaakte van onze club!

Peter Hanning

Voorzitter Argus