Clubkampioenschappen jeugd 2014 kent verrassende winnaars

Gisteren werden in Sporthal De Borgstee in Harkstede de clubkampioenschappen voor de jeugd 2014 gehouden. Ruim 20 kinderen lieten zich van hun beste kant zien en streden om de titels in de A en B klasse Enkelspel, het Dubbelspel en Rondje om de tafel.

Alles stond onder de enthousiaste leiding van Bennie Douwes, die zoals we van hem gewend zijn alles goed op orde had en een mooi programma had bedacht, waarvoor de kinderen aan het einde van de dag terecht een oorverdovend applaus voor over hadden.

Dor middel van een voorronde werd eerst bepaald wie in het enkel in welke klasse (A of B) terecht kwam, daarna werden er poules gespeld en vervolgens afvalsysteem. Tussendoor kwam voor de A klasse dan ook nog het dubbelspel en voor de B klasse Rondje rond de tafel.

Zo was er voor elk wat wils en waren alle kinderen de hele dag in touw. En na afloop nog gezellig even wat eten en drinken in de Sportkantine na de prijsuitreiking.

Rondje rond de tafel:
Na een paar voorrondes kwam er een echte finale met nog 5 deelnemers. Het werd een ware uitputtingsslag want alle ballen werden terug geslagen en de deelnemers wisten niet van opgeven. Uiteindelijk lukte het toch aan Roos om Emiel in de "barrage" te verslaan.

1. Roos Veen
  2. Emiel de Vries
  3. Justin van der Laan

Dubbelspel:
De 12 kinderen uit de A klasse waren ingedeeld in 6 dubbels, waarbij de nummer 1 van de ranglijst met de nummer 12 speelde, de nummer 2 met nummer 11 etc., zodat er ongeveer gelijkwaardige dubbels ontstonden. Twee dubbels kwamen door loting direct in de halve finale, de andere 4 speelden eerst een voorronde. Het waren allemaal “close calls” zoals dat zo mooi heet en het had net zo goed andersom kunnen zijn, maar nadat alle stofwolken waren opgetrokken stond de volgende uitslag op het scorebord.

1. Timon Strijbosch – Valentijn Versluis
  2. Tiemo Laban – Liecke Greven
  3. Lars Nieborg – Thije Greven

Enkelspel:

B-klasse

In deze klasse met veel spelers die nog niet heel lang spelen waren de uitslagen af en toe wat duidelijker, maar de halve finales en zeker ook de finale (in 5 games) waren uitermate spannend. Uiteindelijk was het Annelien die Emiel net achter zich wist te houden. Mark pakte ten koste van Roos Ubels het brons.

1. Annelien Greydanus
  2. Emiel de Vries
  3. Mark Ottens

A-klasse

Twee zeskampen leiden tot plaatsing in de halve finales of wedstrijden om de 5e, 7e, 9e of 11e plaats. Er waren veel wedstrijden waarbij de op papier sterkere spelers de in het algemeen jongere spelers dit jaar nog net van zich af wisten te houden, maar of dat volgend jaar ok nog zo is …….

Remco Bosma (ten koste van Harm-Jan Hazenberg op gamesaldo …), Lars Nieborg, Timon Strijbosch en Tiemo Laban haalden de halve finales. Remco schoot uit zijn slof en wist zowaar favoriet Timon te verschalken. Tiemo met zijn verdedigende spel is een ware nachtmerrie voor menig tegenstander en haalde relatief eenvoudig de finale.

Om het brons liet Timon zich niet nog een keer de kaas van het brood eten en versloeg Lars. In de finale bleek ook Remco zich stuk te bijten op onze verdediger Tiemo, zodat laatstgenoemde uiteindelijk toch wel een zeer verrassende maar terechte winnaar werd.

1. Tiemo Laban
  2. Remco Bosma