Argus meisjes beleven fantastische ervaring bij Nationale Meerkampfinale

Afgelopen weekend werd in Panningen de jaarlijkse Nationale Meerkampfinale gespeeld.

Na diverse voorrondes hadden Liecke Greven, Daniëlle Storteboom en Pien Kamps zich alle drie bij de beste 12 van Nederland weten te plaatsen bij de meisjes welpen. In een twaalfkamp verspreid over 2 dagen speelde iedereen 1 keer tegen elkaar. Op zaterdag werden 6 wedstrijden gespeeld en op zondag 5.

In verband met de afstand werd al vrijdagmiddag vertrokken naar een bungalow park in de buurt van het Limburgse Panningen. Hier werd eerst nog wat gerelaxt in het zwembad en 's avonds met de coaches (Bennie Douwes, Annette Storteboom en Berend-Jan Kamps) alvast een beetje geestelijk voorbereid op de wedstrijden. De meisjes hadden er veel zin in, maar vonden het ook best wel spannend. Gelukkig werd er goed geslapen.

Om 10.00 uur op de zaterdag afgereisd naar Panningen, waar om klokslag elf uur de twaalfkamp begon. Ze moesten alle drie in de beginfase gelijk tegen de nummers 1 t/m 3 geplaatst, waarbij af en toe flink tegenstand werd geboden, maar overwinningen zaten er nog niet in. Vanaf ronde 3 moesten de meiden tegen elkaar en dat leverde Pien 2 overwinningen en Liecke overwinning 1 op. Liecke pakte later op de dag ook nog een overwinning tegen Celine de Jong van FVT.  Daniëlle raakte licht geblesseerd, maar kon gelukkig na wat behandelingen de strijd wel doorzetten. Ondanks enkele 4 en 5 gamers helaas verder geen overwinningen op de zaterdag. De podiumplaatsen raakten daarmee uit het zicht, maar daar was ook geen rekening mee gehouden vooraf.

Op de zondag bleek Danielle weer volledig fit en die wist gelukkig ook één van haar partijen in winst om te zetten en had kans op nog een paar partijen. Liecke (verreweg de jongste van alle 12 deelneemsters) speelde ook deze dag weer bijzonder goed en wist veel tegenstanders het vuur na aan de schenen te leggen. Pien vocht ook voor wat ze waard was, maar kon geen van de tegenstanders (waarvan ze een aantal eerder in het jaar al weleens  had verslagen) te verschalken.

Bij de meisjes welpen ging de winst uiteindelijk naar Emine Ernst (dochter van 2 fanatieke maar ook zeer sympathieke tafeltennisouders)  van De Toekomst uit Lochem. Zij won al haar 11 wedstrijden en was met afstand de beste. Pien eindigde op de 9e plaats, Liecke werd 11e en Daniëlle 12e.

De meiden werden door de NTTB allen nog even in het zonnetje gezet met muzikale omlijsting van Tina Turner.

Na onderweg nog even bij de grote gele M te hebben gegeten, was iedereen moe maar ook zeer voldaan om ongeveer 21.30 weer thuis.