Argus jeugd beleefd zwaar weekend op ranglijsttoernooi in Assen

Op het jaarlijkse ranglijsttoernooi in Assen beleefden de Argus deelnemers een zwaar weekend.

Op zaterdag kwamen de B-licentiehouders in actie. Namens Argus verdedigden Melissa Halmingh en Maurice Storteboom de blauw zwarte club kleuren bij de pupillen.Beiden overleefden de poule niet, maar deden het wel goed in de verliersronde. Maurice verloor hier nipt de kwartfinale en Melissa haalde zelfs de finale, waarin de tegenstandster echter de betere was.

Op zondag kwamen alle speelsters zonder licentie in actie. Maar liefst 220 spelers uit heel Nederland kwamen in actie op 40 tafels. Vanwege dit grote aantal werd er op deze dag geen verliezersronde gespeeld, zodat het er direct erop of onder was. Een eerste of 2e plaats in de poule was nodig voor de vervolgronde.

Bij de jongens junioren kende Caspar van Rooijen in een sterk deelnemersveld een moeizame start met 2 verliespartijen, daarna werd er 2 keer gewonnen, maar dit was niet genoeg om de poule door te komen.

Lars Nieborg deed mee bij de kadetten. Lars deed het prima en werd 2e in de poule. In de vervolgronde trof Lars een zeer goede tegenstander en deze was duidleijk een maatje te groot, zodat dit het eindstation werd.

Bij de pupillen waren Tiemo Laban en Luuk Tholen van de partij. Tiemo is met zijn verdedigende speltype een nactmerrie voor menig tegenstander. Tiemo deed het prima, maar verloor de beslissende partij met 11-9 in de 5e game, zodat hij net niet door was naar de kwartfinale. Luuk speelde ook mooie patijen (won zelfs van iemand die in de competitie 3 klassen hoger speelt), maar haalde de vervolgronde ook niet.

Robin Schuur en Jord van der Lichte waren van de partij bij de welpen. Robin laat met de week beter tafeltennis zien, maar wist vandaag nog geen wedstrijden te winnen. Wel een superspannende partij met 11-9 in de 5e verloren, waaruitblijkt dat hij er heel dicht bij was.

Jord van der Lichte won met overmacht zijn wedstrijden in de poule. De kwart finale werd ook met 3-0 gewonnen, maar daarna ging figuurlijk gezien het lampje uit. Jord vocht tegen zichzelf en wist helaas niet meer zijn normale niveau te halen, tegen een tactisch slim spelende tegenstander. Jord is hiermee wel gedeeld derde geworden wat in dit deelnemersveld een keurige prestatie genoemd mag worden.

Bij de meisjes hadden we alleen bij de allerjongsten (welpen) deelnemers in de strijd.De 7 deelneemsters speelden in 1 poule en kennen elkaar allemaal al van eerdere toernooien waardoor het een waar slagveld werd, waarbij iedereen van iedereen kon winnen. Pien Kamps had een valse start door in de eerste wedstrijd 2 matchpoints onbenut te laten, daarna herstelde zij zich goed met o.a. winst op de eerst geplaatste speelster. Pien wist uiteindelijk 3 te winnen en 3 te verliezen en eindigde net buiten de prijzen als 4e. Danielle begon goed, maar raakte wat van slag en wist daarna niet meer haar normale niveau te halen. Uiteindelijk wist zij 2 partijen te winnen en werd daarmee 6e.

Het was een zwaar en vermoeiende weekend in een bij vlagen zeer warme sporthal, waarbij alle Argus spelers en speelsters hebben geknokt voor wat ze waard waren en veel hebben geleerd.