Argus geeft plankgas in feestweekend 60-jarig bestaan

Tafeltennisvereniging Argus viert dit jaar het 60-jarig jubileum met onder meer een feestavond, receptie en een jubileumtoernooi in het laatste weekend van april. Op zondag 26 april organiseert de club uit Harkstede een WUTTO-toernooi. De organisatie is inmiddels gestart met de voorbereiding en heeft de WUTTO-organisatie verrast met haar plannen. ,,We organiseren dit hardbat-evenement voor de eerste keer”, aldus toernooileider Linda Gorter. ,,We willen voor zowel jeugd als senioren dit spektakeltoernooi openstellen en het zou geweldig zijn als onze toppers van weleer ook achter de tafel gaan verschijnen.”
De populariteit van deze toernooien neemt toe in Nederland. Alle deelnemers spelen met hetzelfde plankje dat voorzien is met slechts een dun rubber, waardoor de invloed van het materiaal tot het minimale is beperkt.

WUTTO verrast
Argus heeft het voornemen om het evenement te organiseren op maar liefst 24 tafeltennistafels in de sporthal De Borgstee van de gemeente Slochteren. Daarmee is het evenement direct één van de grootste WUTTO-toernooien van het land. De voorzitter van de WUTTO, Ted van der Meer, over de plannen van de Harkstedenaren: ,,Ons grootste toernooi tot nog toe werd op 22 tafels gespeeld. Als het Argus lukt om 24 tafels volledig bezet te krijgen, dan wordt dit het grootste toernooi van het land. Het hardbat (plankjes) tafeltennis wordt steeds populairder en het is bekend dat er bij Argus sprake is van een goede organisatiestructuur, dus ik vermoed dat dit wel gaat lukken. Ik kom in ieder geval de befaamde WUTTO-cap op het hoofd van de winnaar plaatsen!”

Inschrijving
Binnenkort start de inschrijving. Per persoon bedraagt het inschrijfgeld € 6,=. In alle speelklassen zijn twee prijzen te verdienen. In de hoogste klasse is bovendien € 250,= aan prijzengeld te verdienen. Hiermee verwacht de toernooiorganisatie dat ook de landelijke topspelers naar Harkstede zullen komen.  Meer informatie binnenkort op deze site.