Zomertrainingstages in Harkstede

Datum activiteit: 
maandag, 10 augustus, 2015 - 10:00 tot vrijdag, 14 augustus, 2015 - 17:30

Algemeen

Ze zijn niet meer uit het programma weg te denken, de trainingstages in Harkstede. De succesformule die Anne Vlieg en Bennie Douwes hanteerden krijgt ook deze zomer in de prachtige accommo­datie van De Borgstee zijn vervolg. De dagen worden:

  • maandag 10 tot en met vrijdag 14 augustus 2015 (vijfdaagse stage)

 

Anne Vlieg

Ondanks al zijn ervaring een trainer waarop de tijd geen vat lijkt te krijgen. Dat is hoe menigeen Anne typeert. Jarenlang bondscoach van zowel de Nederlandse jeugdselectie als het nationale damesteam met een verfrissend praktische kijk op tafeltennis. Eerst als veelvuldig international en later als bondscoach heeft Anne lange tijd in de keuken van het mondiale toptafeltennis gekeken. Vanuit zijn internationale ervaringen heeft hij een inspi­rerende visie op het opleiden van spelers en speelsters. Een visie die hij als professional dagelijks met veel succes in de praktijk brengt. Onder leiding van Anne zijn veel jongens en meisjes tot de nationale top doorgedrongen en is er gepiekt tijdens de Europese Jeugdkam­pioenschappen. Het vakblad VISIE karakteriseerde Anne Vlieg als volgt.

Gegrepen door de fantastische Zweedse lichting met Jan Ove Waldner, Jörgen Persson, Mikael Appelgren en Erik Lindh, wist Anne Vlieg hoe hij tafeltennis wilde doceren. “In mijn latere jaren als international ontmoette ik de toen jonge Zweden in het internationale circuit. De eerste kennismaking was in Brighton. Ze benaderden tafeltennis anders, dat viel meteen op. Waldner c.s. lieten hun gevoel voor de volle honderd procent op de bal toe. Dat begon al bij de manier waarop ze inspeel­den, rustig op souplesse en steeds in bijzondere mate het gevoel aansprekend. Ook de ontspannen manier waarop ze met elkaar omgingen sprak mij bijzonder aan. Zo blijft tafeltennis erg leuk.” De inspiratiebron van een unieke Zweedse lichting bleef altijd bij Anne bestaan.

Anne Vlieg en TTV Argus werken van oudsher geregeld samen. Anne stond als hoofdtrainer aan de basis van het landskampioen­schap dat de club uit Harkstede in 1994 behaalde. Daar ging vanuit de jongste jeugd een opbouwfase van bijna 10 jaar aan vooraf. Een werkwijze die zowel Anne als Argus nog steeds hoog in het vaandel heeft staan. Tussendoor bereikte hij met Ankerstars andermaal de landstitel bij de heren en nu is Anne met Midstars in de eredivisie teruggekeerd. Als je over een twee-eenheid spreekt, dan mag daar zijn klik met gemotiveerde jeugdspelers en ambitieuze senioren niet ontbreken.

Tijdens de trainingstages wordt Anne bijgestaan door ervaren trainers. Samen vormen ze een team dat prima op elkaar is ingespeeld en waarbij elk zijn specialisme inbrengt.

 

Moderne werkwijze

Tafeltennis is de snelste balsport ter wereld. Dat stelt eisen aan techniek, tactiek en fysiek van de speler. Bovendien mogen de mentale aspecten niet worden vergeten. Anne Vlieg zijn visie op het opleiden van spelers is gestoeld op internationale ervaringen. Flexibel met gevoel kunnen spelen en het belang van service en return zijn twee van zijn stokpaardjes..

Voor het aanleren en corrigeren van slagen en de verbindingen daartussen maken wij al jarenlang gebruik van meerballentraining. Een methoden die niet meer weg te denken is als je met succes tafeltennissers wilt opleiden. Speler en trainer werken één op één en kunnen zodoende samen maatwerk afleveren. Hierin herkent men de meester. Daarbij ontbreekt de videocamera niet, want tafeltennis werkt vooral in beelden en gevoel.

Conditietrainingen hebben allang een heel ander karakter gekregen, dan de slopende ses­sies die menigeen voor ogen heeft. Alles staat bij ons in dienst van de tafel­tennistrainingen en dat betekent een gedoseerde opbouw van uithoudingsvermogen, basis­kracht, coördi­natie- en snelheid. In Harkstede heeft men daarvoor plezierige oefenv­ormen geselecteerd en werkt men met uitdagende oefenmaterialen zoals speedladders, step­plateaus, etc.

Werken met mensen, begint bij het begrijpen van mensen en hoe het bij hen werkt. De trainers van Argus hebben zich bekwaamd in ActionType. Een vernieuwend instrument in de sport, dat o.a. als uit­gangspunt heeft dat je spelers eerst in hun kracht moet zetten, wil je met succes aan de ontwikkelkant kunnen werken. Met de inzichten van ActionType zijn Anne en de andere trainers snel in staat om samen met jou de juiste keuzes te maken ten aanzien van bij­voorbeeld leren in tafeltennis, techniek, tactiek en spelsysteem. Want hoe groot de ervaring van de trainer ook mag zijn, jouw spel moet wel persoonlijk bij jou passen.

 

Programma

Programma vijfdaagse stage (10 tot en met 14 augustus 2015) in hoofdlijnen:

maandag 10 augustus 10.00 – 10.30 uur ontvangst

11.00 – 12.30 uur tafeltennistraining

13.00 – 13.45 uur lunch

14.30 – 15.30 uur training service, return en tactiek

17.15 – 18.00 uur warme maaltijd

19.00 – 20.30 uur tafeltennistraining

 

dinsdag 11 augustus 08.00 – 09.00 uur ontbijt

10.00 – 11.30 uur tafeltennistraining

12.15 – 13.00 uur lunch

14.00 – 15.30 uur training service, return en tactiek

17.15 – 18.00 uur warme maaltijd

19.00 – 20.30 uur tafeltennistraining

 

woensdag 12 augustus 08.00 – 09.00 uur ontbijt

10.00 – 12.00 uur tafeltennistraining

12.30 – 13.15 uur lunch

17.15 – 18.00 uur warme maaltijd

18.45 – 20.30 uur tafeltennistraining

 

donderdag 13 augustus 08.00 – 09.00 uur ontbijt

10.00 – 11.30 uur tafeltennistraining

12.15 – 13.00 uur lunch

14.00 – 15.30 uur training service, return en tactiek

17.15 – 18.00 uur warme maaltijd

19.00 – 20.30 uur tafeltennistraining

 

vrijdag 14 augustus 08.00 – 09.00 uur ontbijt

10.00 – 11.30 uur tafeltennistraining

12.00 – 12.45 uur lunch

14.00 – 16.00 uur tafeltennistoernooi

16.30 – 17.30 uur gezellige afsluiting

Het ontwikkelen van fysieke en mentale vaardigheden is op een bijzonder luchtige manier en zo dicht mogelijk bij de tafeltennispraktijk in de trainingsessies verweven. Vanzelfsprekend wordt er in de vrije uren voor de nodige gezellig­heid gezorgd.

 

Arrangementen

Voor de trainingsstage kennen we een basisarrangement dat er van uit gaat dat je zelf voor overnachting zorgt. Het basisarrangement betreft het tafeltennisgedeelte en is tevens inclu­sief de lunches en warme maaltijden. Deze maaltijden worden op loopafstand van De Borg­stee verzorgd.

 

basisarrangement vijfdaagse stage € 205,00

 

Sporthotel Grunopark waar we in voorgaande jaren verbleven zit in een ombouwfase, waar­door we er dit jaar niet terecht kunnen. Wil je ook graag overnachten dan kunnen wij bemiddelen in het boeken van een nabijgelegen Bed & Breakfast. We maken er een heel leerzame trainingsstage van.

 

Contact of aanmelden

Opgave kan door een mailtje te sturen naar benniedouwes@home.nl. Daarop kun je aange­en of je thuis overnacht, zelf een overnachting hebt geregeld of dat we helpen een Bed & Breakfast te boeken. Wacht niet te lang met jouw aanmelding want hoe eerder, des te meer kans dat de stage nog niet is volgeboekt.

 

Vermeld bij jouw opgave de volgende gegevens:

  • jouw naam (en indien van toepassing de namen van andere spelers of speelsters die jij aanmeldt)
  • jouw of jullie contactadres
  • e-mailadres en telefoonnummer
  • jouw / jullie club en speelsterkte
  • aangeven of je graag bemiddeling voor een Bed & Breakfast wilt

 

We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met jou op.

 

Heb je vragen dan kun je die bij voorkeur per mail stellen (benniedouwes@home.nl) of (anne@ttpromotions.nl) of bel 050-5015135 (Bennie) dan wel 06-51345630 (Anne).