Kersttrainingsstage 2015

Datum activiteit: 
zondag, 27 december, 2015 - 10:00 tot dinsdag, 29 december, 2015 - 17:00

Algemeen:

Ze zijn niet meer weg te denken, de trainingsstages in Harkstede. De succesformule die Anne Vlieg al jarenlang hanteert krijgt ook dit jaar in de dagen na kerst een attractief vervolg.

Het eerstvolgende trainingskamp is in de kerstvakantie:

zondag 27 tot en met dinsdag 29 december 2015 (driedaagse stage)

Omdat De Borgstee op maandag niet beschikbaar is, wijken we voor die dag uit naar de zaal van TTV Midstars. Dus op zondag en dinsdag trainen we in de Borgstee in Harkstede, op maandag gebeurt dat in Middelstum.

 

Anne Vlieg:

Ondanks al zijn ervaring een trainer waarop de tijd geen vat lijkt te krijgen. Dat is hoe menigeen Anne typeert. Jarenlang bondscoach van zowel de Nederlandse jeugdselectie als het nationale damesteam met een verfrissend praktische kijk op tafeltennis. Eerst als veel­vuldig international en later als bondscoach heeft Anne lange tijd in de keuken van het mondiale toptafeltennis gekeken. Vanuit zijn internationale ervaringen heeft hij een inspire­rende visie op het opleiden van spelers en speelsters. Een visie die hij als professional dagelijks met veel succes in de praktijk brengt. Onder leiding van Anne zijn veel jongens en meisjes tot de nationale top doorgedrongen en is er gepiekt tijdens de Europese Jeugdkam­pioen­schappen.

Anne Vlieg en Argus kun je zo langzamerhand wel als een hechte twee-eenheid kenschet­sen. Anne stond als hoofdtrainer aan de basis van het landskampioenschap dat de club uit Harkstede in 1994 behaalde. Daar ging vanuit de jongste jeugd een opbouwfase van bijna 10 jaar aan vooraf. Een werkwijze die Argus nog steeds hoog in het vaandel heeft staan. Tussendoor bereikte hij met Ankerstars andermaal de landstitel bij de heren. Als je over een twee-eenheid spreekt, dan mag daar zijn klik met gemotiveerde jeugdspelers en ambitieuze senioren niet ontbreken. Anne is nu trainer van het eerste en tweede seniorenteam van Midstars en door middel van trainingsdagen nog steeds betrokken bij Argus.

Tijdens de trainingstages wordt Anne bijgestaan door ervaren trainers, zoals Bennie Douwes en Matthias Dul. Samen vormen ze een team dat prima op elkaar is ingespeeld en waarbij elk zijn specialisme inbrengt.

 

Moderne werkwijze:

Tafeltennis is de snelste balsport ter wereld. Dat stelt eisen aan techniek, tactiek en fysiek van de speler. Bovendien mogen de mentale aspecten niet worden vergeten. Anne Vlieg zijn visie op het opleiden van spelers is gestoeld op internationale ervaringen. Flexibel met gevoel kunnen spelen en het belang van service en return zijn twee van zijn stokpaardjes.

Voor het aanleren en corrigeren van slagen en de verbindingen daartussen maakt Argus al jarenlang gebruik van meerballentraining. Een methode die niet meer weg te denken is als je met succes tafeltennissers wilt opleiden. Speler en trainer werken één op één en kunnen zodoende samen maatwerk afleveren. Hierin herkent men de meester. Daarbij ontbreekt de videocamera niet, want tafeltennis werkt vooral in beelden en gevoel.

Conditietrainingen hebben allang een heel ander karakter gekregen, dan de slopende sessies die menigeen voor ogen heeft. Alles staat bij ons in dienst van de tafeltennis­trainingen en dat betekent een gedoseerde opbouw van uithoudingsvermogen, coördinatie- en snelheid, het is zo veel mogelijk vertaald in oefenstof achter de tafeltennistafel.

Werken met mensen, begint bij het begrijpen van mensen. Trainers van Argus hebben zich bekwaamd in ActionType. Een nieuw instrument in de sport, dat o.a. als uitgangspunt heeft dat je spelers eerst in hun kracht moet zetten, wil je met succes aan de ontwikkelkant kunnen werken. Met de inzichten van ActionType zijn Anne en de andere trainers snel in staat om samen met jou de juiste keuzes te maken ten aanzien van bijvoorbeeld techniek, tactiek en spelsysteem. Want hoe groot de ervaring van de trainer ook mag zijn, jouw spel moet wel persoonlijk bij jou passen.

 

Programma driedaagse stage (27 tot en met 29 december 2015) in hoofdlijnen:

 

zondag 27 december (Harkstede)
10.00 – 10.30 uur ontvangst
10.45 – 12.30 uur tafeltennistraining
12.45 – 13.30 uur lunch
14.00 – 15.30 uur training service, return en tactiek

17.00 – 18.00 uur warme maaltijd
19.00 – 20.30 uur tafeltennistraining

 

maandag 28 december (Middelstum)
10.00 – 12.00 uur tafeltennistraining
12.30 – 13.15 uur lunch
14.00 – 15.30 uur training service, return en tactiek

17.30 – 18.30 uur warme maaltijd
19.30 – 21.00 uur tafeltennistraining

 

dinsdag 29 december (Harkstede)
10.00 – 12.00 uur tafeltennistraining
12.30 – 13.15 uur lunch
14.00 – 16.00 uur wedstrijdvormen
16.00 – 17.00 uur gezellige afsluiting

 

Het ontwikkelen van fysieke en mentale vaardigheden is zoals aangegeven op een luchtige manier in de trainingsessies verweven. Vanzelfsprekend wordt er in de vrije uren voor de nodige gezellig­heid gezorgd.

 

Arrangementen:

Voor de trainingsstages kennen we een basisarrangement en losse varianten. Zo kan ieder­een naar eigen wensen aan zijn stage invulling geven. Het basisarrangement gaat er van uit dat je zelf voor overnachting zorgt en is verder all-in. De prijzen voor de stages zijn, mede dankzij de sponsoring, bijzonder aantrekkelijk:

basisarrangement driedaagse stage (inclusief lunch en warme maaltijd) € 105,00

basisarrangement driedaagse stage (exclusief maaltijden) € 75,00

Wil of kun je geen gebruik maken van het basisarrangement dan kun je ook de stage op jouw eigen manier invulling geven. De kosten per training zijn dan € 12,00. Ook de maal­tijden op incidentele basis zijn mogelijk:

lunch € 5,00 per keer

warme maaltijd € 12,00 per keer

Heb je overnachting nodig dan kunnen we daarvoor de contacten leggen.

 

Contact of aanmelden:

Voor jouw aanmelding kun je een mailtje sturen naar benniedouwes@home.nl. Vermeld daarbij de volgende gegevens:

  • jouw naam (en indien van toepassing de namen van andere spelers of speelsters die jij aanmeldt);
  • jouw of jullie contactadres;
  • e-mailadres en telefoonnummer;
  • jouw / jullie club en speelsterkte;
  • jouw / jullie voorkeur voor verblijf en overnachting.

We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Heb je vragen dan kun je die bij voorkeur per mail stellen (benniedouwes@home.nl) of (anne@ttpromotions.nl) of bel 050-5015135 (Bennie) dan wel 06-51345630 (Anne).