Kersttrainingsstage 2013

Datum activiteit: 
vrijdag, 27 december, 2013 - 10:00 tot maandag, 30 december, 2013 - 17:30

algemeen - over de trainer - moderne werkwijze - programma tweedaagse stage - arrangementen - contact of aanmelden

 

Algemeen

Ze zijn niet meer uit het programma weg te denken, de trainingstages in Harkstede. De succesformule die Jan en Anne Vlieg jarenlang hanteerden, heeft in de accommo­datie van De Borgstee een attractief vervolg gekregen. “De gezichten van de deelnemers spreken na afloop boekdelen, moe van het intensieve programma, maar uiterst voldaan in de beleving, de spelvreugde spat er van af, niet in de laatste plaats door de prettige sfeer waarin alles plaatsvind”.

 

Het eerstvolgende trainingskamp is in de kerstvakantie:

vrijdag 27 tot en met maandag 30 december 2013 (vierdaagse stage)

Om het geheel nog meer allure te geven, heeft Argus in het Grunopark en in De Borgstee (sportaccommodatie) partners gezocht en gevonden. In het gemoedelijke sporthotel op het Grunopark wordt overnacht en vinden de maaltijden plaats. Daar is ook volop de gelegen­heid om je in de vrije uren bijvoorbeeld met de beginselen van het golf spelen te vermaken. Op de vrije middag krijgen de liefhebbers uitleg over zowel het afslaan als het spel op de green.

www.ttvargus.nl
www.sporthotelgrunopark.nl
www.sportkantinedeborgstee.nl


 

Anne Vlieg


Ondanks al zijn ervaring een trainer waarop de tijd geen vat lijkt te krijgen. Dat is hoe menigeen Anne typeert. Jarenlang bondscoach van zowel de Nederlandse jeugdselectie als het nationale damesteam met een verfrissend praktische kijk op tafeltennis. Eerst als veelvuldig international en later als bondscoach heeft Anne lange tijd in de keuken van het mondiale toptafeltennis gekeken. Vanuit zijn internationale ervaringen heeft hij een inspi­rerende visie op het opleiden van spelers en speelsters. Een visie die hij als professional dagelijks met veel succes in de praktijk brengt. Onder leiding van Anne zijn veel jongens en meisjes tot de nationale top doorgedrongen en is er gepiekt tijdens de Europese Jeugdkam­pioenschappen. Het vakblad VISIE karakteriseerde Anne Vlieg als volgt.
 

Gegrepen door de fantastische Zweedse lichting met Jan Ove Waldner, Jörgen Persson, Mikael Appelgren en Erik Lindh, wist Anne Vlieg hoe hij tafeltennis wilde doceren. “In mijn latere jaren als international ontmoette ik de toen jonge Zweden in het internationale circuit. De eerste kennismaking was in Brighton. Ze benaderden tafeltennis anders, dat viel meteen op. Waldner c.s. lieten hun gevoel voor de volle honderd procent op de bal toe. Dat begon al bij de manier waarop ze inspeel­den, rustig op souplesse en steeds in bijzondere mate het gevoel aansprekend. Ook de ontspannen manier waarop ze met elkaar omgingen sprak mij bijzonder aan. Zo blijft tafeltennis erg leuk.” De inspiratiebron van een unieke Zweedse lichting bleef altijd bij Anne bestaan.
 

Anne Vlieg en TTV Argus kun je zo langzamerhand wel als een hechte twee-eenheid ken­schetsen. Anne stond als hoofdtrainer aan de basis van het landskampioen­schap dat de club uit Harkstede in 1994 behaalde. Daar ging vanuit de jongste jeugd een opbouwfase van bijna 10 jaar aan vooraf. Een werkwijze die Argus nog steeds hoog in het vaandel heeft staan. Tussendoor bereikte hij met Ankerstars andermaal de landstitel bij de heren. Als je over een twee-eenheid spreekt, dan mag daar zijn klik met gemotiveerde jeugdspelers en ambitieuze senioren niet ontbreken. Sinds de zomer van 2006 is Anne weer terug in Harkstede om me­de te bouwen aan een nieuwe reeks van successen.

Tijdens de trainingstages wordt Anne bijgestaan door ervaren trainers. Samen vormen ze een team dat prima op elkaar is ingespeeld en waarbij elk zijn specialisme inbrengt.