Jeugdverslag

Jeugd competitie Argus jeugd weer begonnen. De competitie is alweer twee weken aan de gang, maar hier volgt het eerste verslag van dit seizoen. Argus 1 komt net als vorig seizoen uit in Landelijk B. De spelers Fleur Hoogeveen, Liecke Greven en Tiemo Laban gaan hier hun beste beentje voor zetten om zo hoog mogelijk te gaan eindigen. Tijdens de eerste wedstrijd moest dit team naar Utrecht en speelde tegen SVE 1. Hier werden de punten verdeeld, het werd 5-5. Fleur en Liecke wonnen er ieder 2, Tiemo won er 1. Deze week werd er lekker thuis gespeeld in Harkstede en was Olympia 1 uit Enkhuizen op bezoek. Omdat Liekce ziek was mocht Justin van der Laan zijn debuut maken in Landelijk B. Dit deed hij erg goed want hij wist 1 partij te winnen. De andere punten werden door Fleur en Tiemo gemaakt die al hun wedstrijden wonnen en ook het dubbel naar hun toetrokken. Hierdoor was de einduitslag: 8-2. Argus 2 speelt ook net als vorig seizoen Landelijk C, ook dit team is ongewijzigd ten opzicht van vorig seizoen: Thije Greven , Pien Kamps en Danielle Storteboom gaan proberen om dit seizoen iets hoger te eindigen dan vorig seizoen, maar dat wordt zeker geen makkelijke klus. De eerste wedstrijd was een uitwedstrijd tegen het altijd lastige Gttc 1 uit Groningen. Helaas werd er met 2-8 verloren. Wel werden hier 6 5- setters gespeeld dus het had ook een andere uitslag kunnen zijn. Danielle had haar dag wel en wist deze twee punten binnen te slepen. Deze week speelde ook dit team een thuiswedstrijd en wel tegen SMD 1 uit Winterswijk. Ook nu werden er weer veel 5 setters gespeeld die nipt verloren gingen. De uitslag was dan ook een 3-7 verlies. Wederom wist Danielle 2 partijen te winnen en ook Thije pakte een wedstrijdje mee. Argus 3 speelt dit seizoen voor het eerst ook mee in het landelijke gebeuren, zij spelen ook landelijk C maar wel in een andere poule dan team 2. In dit team zitten: Roos Veen, Justin van der Laan, Annelien Greydanus en Souverain N`yudi. De eerste wedstrijd begon al lastig omdat er ziekte was in het team, hierdoor mocht Bas van der Graaf mee naar Culemborg waar gespeeld moest worden tegen Gispen 1. Bas maakte een prima start in het landelijke gebeuren want hij wist er gelijk een te winnen. Ook Soeverain wist een wedstrijdje te winnen, maar daarna was de koek helaas op en was de einduitslag 8-2 voor Gispen 1. Deze week speelde dit team thuis tegen de Veluwe 1 uit Apeldoorn. Helaas werd deze wedstrijd ook verloren en wel met 3-7. Roos wist nog 2 partijen te winnen en Soeverain pakte het derde punt mee. Argus 4 speelt wederom in de eerste klasse, maar hun team is wel gewijzigd. In dit team spelen nu Bas van der Graaf, Robin Schuur, Douwe Kruizenga, Samuel Hanning en Dani Rodriquez Barba. Net als team 2 begonnen zij ook met een uitwedstrijd naar Gttc uit Groningen. Zij speelden tegen het tweede team. Ook dit team had een lastige start in de competitie want er werd met 8-2 verloren. Douw en Robin wisten er ieder een te winnen. Deze week speelden zij thuis tegen Fttc 2 uit Franeker. Dit ging de jongens beter af er werd met 7-3 gewonnen. Robin en Bas wisten al hun partijen te winnen en ook het dubbel werd gewonnen. Afgelopen zondag werd ook nog de halve finale jeugdmeerkampen gespeeld. In deze ronde waren nog 5 Argus spelers actief. Bij de jongens Junioren: Maurice Storteboom en bij de meisjes Kadetten: Fleur Hoogeveen, Liecke Greven, Roos Veen en Annelien Greydanus. Voor Maurice was alleen een plek bij de eerste twee in de poule genoeg om door te gaan naar de finale in Panningen in Juni. Maar helaas kwam hij tekort en werd derde in de poule. Bij de Meisjes Kadetten was een plek bij de eerste 4 in de poule genoeg om de finale te bereiken in Panningen in Juni. Liecke en Fleur zaten bij elkaar in de poule maar dat maakte niet uit Fleur werd eerste en Liekce 3de in de poule en zijn dus door naar de Finale. Roos werd in een andere poule vierde en dus ook door naar de finale in Panningen, Hierbij heeft ze tevens haar A Licentie weer terug gewonnen. Annelien had een zware dag en eindigde helaas als zesde en is daarmee uitgeschakeld, Volgende week is er in het Landelijke gebeuren geen competitie, maar speelt team 1 alvast een wedstrijd in voren tegen Dokkum 1, team 4 heeft ook gewoon een competitewedstrijd.